När vi erbjuder Tematräning sker det under 3-10 veckor i följd med ett tillfälle per vecka. Spelare från alla klubbar är välkomna och de olika tillfällena har olika teman med syfte att utveckla spelarnas individuella färdigheter.

Fallteknik

En av de vanligaste teknikerna i en målvakts arbetsområde är falltekniken. Den är ofta den centrala delen av de flesta övningarna idag och givetvis även med oss i just4keepers.

För att få den optimala falltekniken så ger just4keepers dig en helhetsbild av vad som krävs för att utveckla tekniken optimalt. En träning i fallteknik kan se ut som följande.

1: Uppvärmning
Uppvärmning är en förberedande del i all träning med just4keepers, vi lägger mycket vikt att du skall vara så förbered som möjligt inför träningen. Rörlighet och styrka övningar finns alltid med i uppvärmningen

2: Övning 1
Isolerad övning för att träna på utförande och få trygghet i fot isättningar och grunder i fallteknik

3: övning 2
För att bygga på de två första delarna blir denna övning funktionell för att få en matchlik bild i utförandet av fallteknik

4: Koordination
För att få alla rörelser i teknikmomentet fallteknik koordinarade har just4keepers övningar som utvecklar din öga, hand koordination men även snabba fötter

Djupledsspel

Djupledsspel blir mer och mer en stor del i målvaktens arbetsmoment då fotbollen utvecklas och lagen vill skapa chanser med instick och överraskande moment för motståndarna. Djupledsspel bygger på momenten från fallteknik då utförandet påminner av varandra.

Höjdspel

Höjdspel är den tekniska delen av målvaktsspelet som är svårast att utveckla. Vi i just4keepers delar in momentet höjdspel i olika delar för att få en så bra utveckling i detta teknikmoment.

A: Fysik

B: Koordination

C: Grepp

Dessa delar är grunden i momentet höjdspel. Tajmingen i höjdspel bli lättare att utveckla med de tre ovanstående och gör det enklare att bli mästare i straffområdet.

Tillslag

Skulle man fråga 100 målvakter vilken teknik de vill utveckla mest är vi i just4keepers 100% säker på att tillslag är överlägset störst. Momentet tillslag har under de sista 15 åren blivit en väldigt stor del i målvaktens arbetsätt. Tillsammans med just4keepers får du precis den utveckling du hoppas på i momenten.

Passning
Mottagning
Inspark
Utspark (Alla tekniker)

Du skall kunna hantera alla tekniska moment med kontroll och bli den första anfallaren i ditt lag.  

Fysik

Alla moment är viktiga för en målvakt, men fysiken är nog den viktigaste av dem alla. Dagens målvakt behöver både vara uthållig och fysiskt stark för att kunna hantera de prövningar de ställs inför både på träning och match.

Från Oktober till Mars kör just4keepers specifik fysträning för målvakter. Varje träning utgår från en specifik del styrka. Tex

Överkropp
Benstyrka
Spänst
Bålstyrka (Bålstyrka är en dela som alltid är med under dessa träningspass)
Snabba fötter
Kondition

Dessa träningar får ni inte missa! Dessa träningar kommer ta er teknik till oanade höjder 

Greppteknik